Week van de pauzehap

Van 25 tot en met 29 september hebben we meegedaan met de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn. Binnen dit platform ontwikkelt Albert Heijn, in samenwerking met het Voedingscentrum, verschillende initiatieven die leerlingen van de basisschool actief aanzetten tot een gezonde leefstijl.

Elke ochtend een gezonde pauzehap
Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden.

Ikeethetbeter.nl
Meer informatie over de Week van de Pauzehap en andere initiatieven van Ik eet het beter staan op ikeethetbeter.nl. Daar vindt u ook de Schijf van Vijf, een handig hulpje bij het bedenken van gezonde maaltijden en pauzehappen.

De Pauzehappen van dit jaar waren:
1. Muesli-notenbrood met margarine
2. Druiven en blauwe bessen op een satéprikker
3. Komkommerschijven gedipt in 100% pindakaas

De foto’s staan in het fotoalbum.