Kinderboederijbezoek

Donderdag 25 januari mocht groep 6 naar de kinderboerderij. We gingen voor het eerste met de hele groep fietsen, zo kunnen we alvast oefenen voor onze ritten naar de schooltuin. De les op de kinderboerderij ging over knaagdieren. Eerst vertelde de juf van de kinderboederij over allerlei verschillende knaagdieren en kenmerken van knaagdieren. Daarna mochten we in het lokaal allerlei opdrachten uitvoeren. Er waren ook allemaal verschillende knaagdieren in het lokaal aanwezig. De juf van de kinderboederij haalde ook een rat uit zijn kooitje. We mochten allemaal met de rat kroelen. Aan het einde van de les moesten we proberen zoveel mogelijk knaagdieren op te noemen. We hadden bijna alle knaagdieren geraden. En het allerbelangrijkste dat we geleerd hebben is dat een konijn helemaal geen knaagdier is!

Foto's van ons bezoek kunt u in het fotoalbum vinden.