Kunstzinnige basisschool

Obs ‘De Waterlelie’ is één van de oprichters van de ‘Stichting Kunstzinnige Basisscholen Rotterdam’. Samen met de andere openbare basisscholen van de stichting hebben we netwerken opgezet met diverse kunstinstellingen van Rotterdam, zodat onze leerlingen kunnen profiteren van gemeenschappelijke kunstzinnige projecten. Wij beschouwen onze deelname hieraan als een extra mogelijkheid om de school te profileren. Jaarlijks is er een kunstzinnig project voor en door alle leerlingen van de school. Alle kunstzinnige activiteiten worden op schoolniveau geregeld door de coördinator kunstzinnige basisschool. De Waterlelie heeft een vakleerkracht muziek en de groepen 5 en 6 nemen deel aan het project IKEI (Ieder Kind Een Instrument) van de SKVR.

IKEI

Ieder Kind een Instrument (IKEI) is een muziekproject van SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Op onze school doen de groepen 5 en 6 mee aan dit muziekproject. De kinderen krijgen hierdoor de kans hun talent voor muziek te ontdekken en verder te ontwikkelen. Onder leiding van een SKVR vakleerkracht muziek wordt in de wekelijkse lessen gewerkt aan het creërend vermogen, presenteren en de sociale vaardigheden.

Instrumentale muzieklessen: groep 5 en 6

In groep 5 en 6 krijgen de kinderen les op instrumenten van SKVR. Bij ons op school krijgen ze les op p-bones en cajon. Ieder kind kiest uit dit aanbod een instrument en krijgt daar in groep 5 en 6 wekelijks les op in de klas.

IKEI Concert

Na twee jaar instrumentale lessen nemen kinderen uit groep 6 deel aan een groot IKEI concert. Samen met kinderen van andere IKEI scholen én beroepsmusici uit een professioneel Rotterdams orkest staan zij op het podium; een indrukwekkende ervaring voor de kinderen en alle familieleden. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over het optreden.

Ieder Kind een Instrument is een initiatief van SKVR, de dienst Kunst en Cultuur (dKC) en Jeugd & Onderwijs (JO). Voor meer informatie over het aansluitende muziekaanbod van SKVR in de vrije tijd kunt u terecht opwww.skvr.nl/muziek